Fantasy genren er en af mine favoritter, og den har virkelig vundet frem i de seneste år. Det startede med Ringenes Herre, så kom Harry Potter, siden Game of Thrones. Over alt blomstrer der nye fortællinger op, som nyfortolker genren.

Er du interesseret i at skrive fantasy? Så får du her tips til at forstå din genre bedre

1.Forstå dit marked
Er dit marked børn eller YA? Foregår fortællingen i den virkelige verden, i fortiden, eller i et parallelt univers? Er der elvere eller teknologi? Jonathan Strange and Mr. Norrell, for eksempel, har ikke den samme målgruppe som Discworld’s læsere, and ingen ville sætte Harry Potter og Stephen King’s The Dark Tower i samme kategori. Mit bedste råd er at finde den fortælling, din egen idé minder mest om, og sæt dig ind i, hvilken målgruppe den appelerer til. Så kan du også bedre skrive troværdigt til den målgruppe.

2. Plot din historie før du begynder at skrive
Fantasy fortællinger er ofte komplekse og episke. Det er de færreste, der formår at skrive en fantasyfortælling uden at skabe en form for struktur på forhånd. Er du en forfatterspire, er det også det bedste at gøre. På den måde kan du senere gå ned mere specifikt og præcisere, hvor verden skal udbygges, karakteren skal gøres tydeligere eller noget tredje.

3. Sørg for at din verden spiller en aktiv rolle i dit plot
I A Song of Ice and Fire bruger George R. R. Martin den verden, han har skabt som en aktiv del af plottet. Tænk bare på den måde, han bruger sommer- og vinterhalvårene på – vinteren bringer mørke og de døde, der kan udslette hele verdenen. Eller tænk på muren, den massive isbygning, der adskiller nord og syd, og som i den grad bliver brugt i fortællingen. Det lyder enkelt, men det er faktisk enormt komplekst.

4. Sørg for at holde din fortælling relevante med aktuelle tematikker
Dine egne overvejelser omkring politik, kultur, miljøet, teknologi, vold, kriminalitet, racisme, kærlighed kan blive brugt som tematikker i fantasy — og de kan endda blive brugt på nye innovative måder, som endnu ikke er set før. Fantasy, der ikke har noget på hjerte, har ikke nogen effekt på os. Ringenes Herre er fantastisk, fordi ét af dens temaer omhandler, hvordan magt kan gøre vores sjæl korrupte. Det er i den grad et tema, vi kan forstå. Det er et tema, der har gennemsyret hele verdenshistorien.

5. Sørg for at din verden bygger på regler

For at din verden både føles både virkelig og troværdig, skal du sørge for, den bygge på et sæt regler — et rationale, om du vil. Disse regler sætter rammerne for alt fra hvordan din verden fungerer, hvem der bor i den, hvilken slags magi der eksisterer, og hvad man kan gøre med den magi. Sørg for ikke at bryde dine egne regler. Dit mål er at få din læser til at tro på og forstå det system, du har skabt så dybdegående, at de også kender reglerne ind og ud.

(Visited 2.027 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *